Ασφαλείς Οδηγίες για το παιχνίδι στο νερό με το παιδί μου!

Ασφαλείς Οδηγίες για το παιχνίδι στο νερό με το παιδί μου!

Ασφαλείς Οδηγίες για το παιχνίδι στο νερό με το παιδί μου!

Ήξερες πως τα περισσότερα θύματα πνίγονται σε απόσταση 10 μέτρων από την στεριά;

Η επίβλεψη των παιδιών στη θάλασσα και στο νερό γενικότερα αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα για την προστασία τους από ατυχήματα και την ασφάλειά τους.

Δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ τα παιδιά στο νερό χωρίς επίβλεψη από ΕΝΗΛΙΚΑ, ακόμα και αν είναι πολύ καλοί κολυμβητές.

Επιπλέον, τα μέσα επίπλευσης (μακαρόνι, μπρατσάκια, σωσίβια) ΔΕΝ μπορεί να αποτελούν υποκατάστατα της επίβλεψης. Έχει αποδειχθεί πως ο πνιγμός μπορεί να συμβεί σε λίγα μόνο εκατοστά νερό και σε ελάχιστο χρόνο. Πολλά μικρά παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι πνίγονται ώστε να ζητήσουν βοήθεια.

Για ασφαλές παιχνίδι στο νερό τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας ΣΥΝΕΧΩΣ:

  • Θα πρεπει να υπάρχει ΣΥΝΕΧΗΣ επίβλεψη ΕΝΗΛΙΚΑ
  • Η απόσταση δε θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την έκταση του ΧΕΡΙΟΥ μας
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα παιδιά για το πώς συμπεριφερόμαστε στο νερό είναι πολύ σημαντικές γιατί αρχίζουν να εκπαιδεύουν τα παιδιά στη σωστή συμπεριφορά με αγάπη και σεβασμό στο νερό
  • Αποφεύγουμε το κολύμπι και το έντονο παιχνίδι αμέσως μετά το ΦΑΓΗΤΟ (κολυμπάμε 2 ώρες μετά από ελαφριά γεύματα)
  • Εάν πνέουν ΑΝΕΜΟΙ προς τα μέσα ΔΕΝ χρησιμοποιούμε φουσκωτά παιχνίδια που είναι τα παιδιά μας πάνω -είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούν στα βαθιά
  • Εάν η θάλλασα είναι πολύ ταραγμένη με έντονα ΡΕΥΜΑΤΑ είμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ προσεκτικοί -είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούν στα βαθιά
  • Κατάλληλες ώρες, αντηλιακό, καπέλο και χρήση ρούχων με αντηλιακή προστασία είναι πάντα σημαντικές παράμετροι για την όμορφη εμπειρία του παιδιού μας με το νερό

Είναι εξίσου πολύ σημαντικό να μη μπερδεύουμε την Ασφάλεια με την Υπερπροστασία.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε το νερό, αλλά να μάθουμε να το αγαπάμε και να συμπεριφερόμαστε μέσα σε αυτό με σεβασμό και ασφάλεια.

Σηκωνόμαστε λοιπόν από την ξαπλώστρα κολυμπάμε και παίζουμε ΜΑΖΙ με τα παιδιά μας μέσα στις ασφαλείς οδηγίες!
Συνδεόμαστε και δημιουργούμε υπέροχες αναμνήσεις! Αναμνήσεις που κρατούν για μια ζωή!!

Σε περίπτωση που θα ήθελες να γωρίζεις περισσότερα πράγματα για το πώς να γίνεις ο καλύτερος δάσκαλος για το παιδί σου και να το βοηθήσεις να μάθει, να αναπτυχθεί, να αγαπάει και να σέβεται το νερό τα Online Baby Swimming Μαθήματα Για Γονείς σίγουρα μπορούν να σε βοήθησουν!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

 

Γράφει η :

Κική Κατσικάρη, Απόφοιτος του Τµήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού µε μεταπτυχιακές σπουδές σχετικά µε τη “Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής”(ΑΠΘ). Ειδικεύεται στην Βρεφική & Νηπιακή Κολύμβηση (Baby & Toddler Swimming) και στην Άσκηση κατά την περίοδο της Εγκυμοσύνης και της Λοχείας (Prenatal & Postnatal Instructor). Είναι Καθηγήτρια Εκπαιδευτών (Tutor) και συνεργάτης του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Birthlight ο οποίος προάγει µία ευαίσθητοποιημένη και ολιστική προσέγγιση για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τα παιδιά µε ενσυναίσθηση και σεβασμό. Εργάζεται ιδιωτικά σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες µε γονείς και παιδιά, ενώ διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες και γονείς για την προώθηση του ιδιαίτερου αυτού τομέα και της ξεχωριστής φιλοσοφίας Birthlight! Με αρχή το “για να αναδειχθεί η προσωπικότητα και τα θετικά στοιχεία του κάθε ατόµου θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη μοναδικότητα του, εξατομικευμένη προσέγγιση και πολλή αγάπη”, προσφέρει τις γνώσεις της και διδάσκει καθημερινά μαθήματα!

Η Κική Κατσικάρη εξειδικεύεται στο baby swimming, την εγκυμοσύνη και τη λοχεία παραδίδοντας καθημερινά μαθήματα σε οικογένειες. Έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί σε όλους τους τομείς της βρεφικής κολύμβησης.

Newsletter

Newsletter

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Baby Swimming | Σεμινάρια | Κική Κατσικάρη

6948 050 179

info[a]kikikatsikari.gr

www.kikikatsikari.gr